PritLink was aanwezig tijdens opendeur


WRAP, een zelfhulptool om meer grip te krijgen op jouw leven!

Therapeuten

Omschrijving

WRAP of Wellness Recovery Action Plan is een cursus die werd gelanceerd in Amerika en sinds enkele jaren ook in Vlaanderen in opmars is.
Wie een WRAP training volgt, krijgt meer handvaten om het leven weer/meer in eigen handen te nemen. De cursus gaat uit van hoop, persoonlijke ontwikkeling, opkomen voor jezelf en steun. Dit zijn de sleutelbegrippen van herstel. Je kan WRAP ook gebruiken om specifieke doelen te bereiken of veranderingen in gang te zetten.
Werken aan de WRAP in groepsverband werkt ondersteunend en inspirerend. Samen kom je tot prachtige ideeën, die inpasbaar zijn in je leven.

Doelgroep

Iedereen welkom, deelname geheel vrijwillig, enkel de persoon zelf kan de eigen WRAP ontwikkelen. Men dient voor het volgen van deze WRAP cursus eerst de infosessie te volgen

Lees meer

Doelstellingen

WRAP is geen behandelplan. WRAP is geen vervanging voor hulpverlening of medicatie. WRAP is wel een toevoeging aan en integratie van alles wat een cursist reeds al weet over wat bij hem/haar werkt en wat als goed ervaren wordt.

- Door de WRAP-cursus te volgen krijg je handvaten om je leven meer in eigen handen te nemen
- Leren wat je kan doen om je zo goed mogelijk te voelen
- WRAP helpt om moeilijke gevoelens en gedrag op te sporen
- Actieplannen ontwikkelen die je ondersteunen
- Meer controle hebben
- WRAP gebruiken om specifieke doelen te bereiken

Er is een pauze voorzien van 1 uur met een broodjesmaaltijd.

Wetenschappelijke evidentie

Cook, J.A, Copeland, M.E., Floyd C.B., Jonikas J.A., Hamilton M.M., Razzano L, Carter T.M, Hudson W.B, Grey D.D, Boyd S. , 2012. A randomized controlled trial of effects of Wellness Recovery Action Plaprning on depression, anxiety, and recovery. Psychiatric Services, 63(6):541-547

Cyclus 4 (van 29/10/2020 tot 10/12/2020) met 5 sessies


Prijs normaal tarief: € 155,00
Prijs sociaal tarief: € 85,00