Vormingsreeks voor hulpverleners: Module depressie en suïcidaliteit op oudere leeftijd.

Therapeuten

Omschrijving

“Iedere levensfase heeft zijn uitdagingen en ontwikkelingstaken. Ook op oudere leeftijd kunnen mensen voor bepaalde uitdagingen komen te staan. Het omgaan met deze uitdagingen verloopt echter niet altijd van een leien dakje. Wanneer deze uitdagingen te groot worden, kan dit leiden tot problemen zoals neerslachtigheid, depressie, angsten en zelfs suïcide.
Tijdens deze vorming proberen we een antwoord te bieden op volgende vragen: Hoe herken je een depressie? Wat zijn de oorzaken daarvan en wat kan je er aan doen? Wat is het verband met eenzaamheid? Wat is het verband met suïcidaliteit? Hoe kunnen we suïcidaliteit herkennen? Is er een link met levensmoeheid? Wat kan ik doen om suïcidale personen te helpen? Tijdens deze vorming bekijken we deze vragen in de context van het ouder worden en maken we ook tijd voor jullie vragen.”

Doelgroep

De vormingsreeks “deskundigheidsbevordering in het omgaan met mensen met een psychische kwetsbaarheid en/of psychiatrische problemen” richt zich tot medewerkers uit de 1ste lijnszorg, de welzijnszorg en de niet ggz-organisaties uit de regio ( PRIT & Accolade) Midden West-Vlaanderen.

Cyclus 1 (van 21/03/2019 tot 21/03/2019) met 1 sessie


Prijs normaal tarief: € 50,00
Prijs sociaal tarief: € 50,00

# Naam Start Einde Locatie Therapeut(en)
1 depressie en suïcidaliteit op oudere leeftijd. 21/03/2019 13:30 21/03/2019 16:30 Raadzaal OCMW
Marktplaats 18a
8890 Moorslede
Marieke Coorevits
psychologische hulpverlening (individueel en groep - volwassenen, 60+, ouderen) ondersteuning van intermediairen via vorming, intervisie en consult